GK Sverige vinner stora projekt – Gränby Simhall, Region Östergötland och Migrationsverket i Flen

19. augusti 2024
GK Sverige har fått i uppdrag att genomföra omfattande ventilationslösningar för Gränby Simhall, Region Östergötland och Migrationsverket i Flen. Dessa tre projekt har ett sammanlagt värde på över 332 miljoner kronor.

– Vi är mycket glada över att ha fått dessa uppdrag; de ger oss en möjlighet att bidra med vår expertis och leverera högkvalitativa lösningar, säger Martin Vujicic, regionchef för region öst på GK.

Gränby Simhall

GK har fått i uppdrag att genomföra ett ventilationsprojekt för Gränby Simhall. Den nya simhallen byggs för att möta det ökade behovet för simidrott och simundervisning och beräknas stå klar 2026. En ny simhall i Uppsala är en viktig offentlig byggnad för kommunen och regionen. Det är en omfattande satsning och investering för simkunnighet och folkhälsa.

Region Östergötland

GK har även tecknat tre ramavtal med Region Östergötland och är rangordnat som nummer två i samtliga geografiska områden – väster, centrala och öster. Detta innebär att GK kommer att delta i en mängd olika projekt inom regionen.

Region Östergötland ansvarar för majoriteten av sjukvården i länet, inklusive specialistvård på regional nivå. Regionen har cirka 13 000 anställda och verksamheter vid tre sjukhus i Linköping, Norrköping och Motala, samt vid omkring 40 vårdcentraler och tandvårdskliniker. Dessutom driver de specialskolor, behandlingshem och Rättspsykiatriska regionkliniken (RPR) i Vadstena.

– Vi ser fram emot att bidra med vår expertis inom ventilationslösningar till Region Östergötlands omfattande verksamhet och stödja dem i deras viktiga arbete för invånarna, säger Robin Lindström Entreprenadchef på GK.

Migrationsverket i Flen

I samarbete med NCC kommer GK att genomföra ett ventilationsprojekt för Migrationsverket i Flen. Partnerskapet kommer att ge GK ytterligare möjlighet att demonstrera sin kapacitet att leverera hållbara ventilationslösningar.