GK samlar 3000 anställda till skandinaviska arbetsmiljödagar

16. september 2024
Säkerhet, riskbedömningar och den psykosociala arbetsmiljön är teman när GK samlar sina nästan 3000 medarbetare i Skandinavien till gemensamma arbetsmiljödagar.

Denna vecka anordnar den tekniska entreprenören och servicepartnern GK sina årliga arbetsmiljödagar, där alla i koncernen samlas kring viktiga teman som präglar arbetsvardagen året om. Årets tema är säkerhet och arbetsmiljö, för att understryka vikten av arbetsglädje och trivsel på jobbet samt en stark säkerhetskultur.

Vi är övertygade om att medarbetare som trivs på jobbet och bryr sig om sina kollegor också skapar en god säkerhetskultur.

HMS-chefen på GK, Martine Lovise Drevvatne, lyfter fram samarbetet över Norge, Sverige och Danmark som helt avgörande för att skapa engagemang kring arbetsmiljö både inom GK och i mötet med andra aktörer.

– För andra året i rad samlas vi som goda kollegor i Skandinavien kring vårt gemensamma mål, alla ska trivas och komma hem tryggt från jobbet på GK. Vi har arbetat med att lyfta det traditionella arbetsmiljöarbetet och synliggöra vikten av bland annat kommunikation, öppenhet och rapporteringskultur över tid, säger Martine, och tillägger att trivsel och arbetsmiljö är viktiga byggstenar för en god säkerhetskultur:

Årets evenemang sätter särskilt fokus på säkerhet och arbetsglädje.

– I år har vi också valt att lyfta fram trivsel och arbetsglädje som ett viktigt tema. Utöver obligatoriska skyddsronder och genomgång av säkerhetsrisker, ska avdelningarna under veckan träffas för en gemensam diskussion om hur våra värderingar; inkluderande, nyfiken och ansvarstagande, kan vägleda oss i hanteringen av olika utmaningar vi möter i arbetsvardagen. Vi är övertygade om att medarbetare som trivs på jobbet och bryr sig om sina kollegor också skapar en god säkerhetskultur, säger Martine.

Arbetet har resulterat i färre olyckor för koncernen, parallellt med ökad aktivitet i det förebyggande arbetet. Koncernchefen för GK, Kim Robert Lisø, är tydlig med att GK är en del av en bransch med hög skadestatistik, och att en stark säkerhetskultur måste vara grunden i all verksamhet.

Se hur vi arbetar med HMS

HMS-chef Martine Drevvatne träffar GK:are från både service och entreprenad för att prata om hur de planerar för en trygg dag på jobbet. Hon besöker även det nya Tøyenbadet i Oslo.

Se hur vi arbetar med HMS

HMS-chef Martine Drevvatne träffar GK:are från både service och entreprenad för att prata om hur de planerar för en trygg dag på jobbet. Hon besöker även det nya Tøyenbadet i Oslo.

– Det senaste året har vi lagt vikt vid att alla våra medarbetare ska rapportera om oönskade händelser, som en del av det attitydsskapande och förebyggande arbetet. Denna insats ger resultat och vi har sett en positiv utveckling med ökad rapportering under 2024, säger koncernchef Kim Robert Lisø.

Arbetsmiljödagarna på GK arrangeras för andra året i rad för GK i Norge, Sverige och Danmark, och är en viktig åtgärd för att öka kompetensen och medvetenheten kring arbetsmiljö- och säkerhetsarbetet inom alla delar av organisationen.

Hälsa, miljö och säkerhet på GK

GK är verksam i en bransch där risken för olyckor är stor. Vi är därför angelägna om att främja en företagskultur som gör arbetsmiljön säker och hälsosam för alla våra medarbetare och samarbetspartners.

Godt samarbeid på tvers av fag. Fra venstre: Grzegorx Rakoczy, rørlegger i GK og Knut-Olav Bjørgum, servicetekniker i GK